Tamamliyo Blog

Dijital Sigortacılığın Geleceği Nerede ?

Dijital sigortacılık, hayatın her alanında olduğu gibi dijitalleşme ile hayatımıza giren bir kavramdır. Özellikle pandemiyle birlikte çoğu ihtiyacımızı dijital olarak gidermekteyiz. Bunlardan biri de sigortacılıktır.

Paylaş

Tamamliyo
Tamamliyo

Dijitalleşmenin Sigortacılık Ekosistemine Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Dijital sigortacılık, hayatın her alanında olduğu gibi dijitalleşme ile hayatımıza giren bir kavramdır. Özellikle pandemiyle birlikte çoğu ihtiyacımızı dijital olarak gidermekteyiz. Bunlardan biri de sigortacılıktır. Sigortacılık ekosistemindeki bu dijitalleşme eğilimleri, dijital sigortacılık kavramını yaratmıştır. Artan rekabet ortamı ve müşteri beklentileri ile sigorta alanında dijitalleşme süreci hız kazandı. Özellikle insanların telefon kullanımının artması ve yapay zekanın her alana yayılmasıyla dijital sigortacılık gelişmeye başladı. Bununla birlikte dijital sigortacılığın birçok avantajı ortaya çıktı.

Dijitalleşmenin sigortacılık ekosistemine sağladığı faydalardan biri hız olmuştur. Dijitalleşmeyle birlikte sigorta işlemleri daha hızlı ve güvenli yapılmaktadır. Ayrıca, işlemlerin hızlı yapılması müşteri deneyimini artırarak  müşteri beklentilerine yönelik hizmet sunmayı sağlamıştır. Ayrıca, dijitalleşmeyle birlikte veri kavramı ve veri güvenliği çok önemli bir konu haline geldi. Sigortacılık ekosisteminde de bu dijitalleşme trendine uyum sağlamak isteyen işletmeler, müşterilerinin verilerini korumalı ve müşterilerine bunu hissettirmelidir. Özellikle bu konu, müşterinin sizin hizmetinize güvenmesi açısından oldukça önemlidir. Sigortacılık ekosisteminde değişen trendlere uyum sağlamak, rekabet avantajı sağlamanıza da yardımcı olur.

Dijital Sigortacılık Sistemleri Firmalara Nasıl Fayda Sağlar?

Dijitalleşme ile birlikte mobil uygulama hizmetleri, mikro hizmetler ve internet hizmetlerinin kullanımı hızla artmaktadır. Bu hizmetlerin kullanıldığı ekosistemlerden biri de sigortacılık ekosistemidir. Dijitalleşme, bireylere ve firmalara çeşitli faydalar sağlar. Dijital sigortacılığın sağladığı faydalar aşağıdaki gibidir:

  • Risk Ve Maliyetlerin Düşmesi

Dijitalleşmeyle birlikte veriye dayalı hizmetlerin artması, hata ve risklerin azalmasına yardımcı olmuştur. Ayrıca, dijitalleşmenin firmalar için bir diğer faydası da maliyetleri düşürmesidir.  Dijital sigortacılık ile maliyetleri düşen sigorta firmaları, müşterilerine daha iyi hizmet sunmakla birlikte kendi ekosisteminde de rekabet avantajı elde eder.

  • Kişiselleştirilmiş Hizmet Sunma

Sektör ne olursa olsun günümüz müşterisi özel olarak hizmet almak ister. Sigortacılık ekosisteminin dijitalleşmesiyle sigorta alanında da kişiselleştirilmiş hizmetler hızla arttı. Araştırmalara göre ABD, vatandaşlarının %80’ine ihtiyaçlarına uygun olarak kişiselleştirilmiş hizmet sunmaktadır. Bu verileri incelediğimizde sigorta ekosisteminin ne kadar değerli olduğunu görebiliriz.

  • Çeviklik Ve Yenilik

Dijitalleşme sürecine uyum sağlayan sigorta şirketleri birçok avantaja sahip olur. Bu sürece hızlı adapte olmanın işletmelere sağladığı faydalardan biri çevikliktir. Çeviklik kazanan işletmeler,  herhangi bir değişime hızla adapte olarak bu değişim sürecinden faydalanır.

  • Güven

Müşterilerin firmanıza güvenmesi, sağlık ve sigorta hizmeti için sizi tercih etmesini sağlar. Müşterilerinizin kişisel verilerini korumanız, müşteri deneyiminin olumlu sonuçlar vermesi açısından da oldukça önemlidir.

  • Müşteri İletişimi Ve Sağlıklı Karar Verme

Dijital sigortacılık ekosisteminde kullanılan teknolojiler,  sağlık ve sigorta alanında hizmet almak isteyen kişilerin doğru kararlar vermesine yardımcı olur. Dijitalleşme, sigorta şirketlerinin müşterileriyle iletişimde kalmasını sağlar. Böylelikle firmalar, müşterilerine iyi bir deneyim sunar.

Dijital Sigorta Ekosistemi Ve Örnekleri Nelerdir?

Sigorta ekosistemi 2019’dan günümüze kadar normalde 10-15 yıl sürecek bir değişim yaşadı. Araştırmalara göre sigortacıların %95’inin 2022’nin son çeyreğine kadar dijital sigorta sistemine geçeceği öngörülmektedir. Bunun yanı sıra sigortacıların, mikro hizmetler sağlaması da beklentiler arasında yer almaktadır. Sigorta yöneticileri arasında yapılan ankette yöneticilerin %90’ı dijitalleşmenin sigorta ekosistemi için çok önemli olduğunu söylüyor.

Avrupa’da sigortacılar arasında yapılan bir anket sonucuna göre ise sigorta şirketlerinin %40’nın müşterilerine ek mikro hizmetler sunmaya başladığı görülmüştür. Bu istatistikler, dünyada dijital sigorta sistemine ne kadar önem verildiğini ve değişen paradigmalara sigorta şirketlerinin hızla uyum sağladığını göstermektedir.

 

Tamamlıyo olarak bu yazımızda sigorta ekosisteminin dijitalleşmesini istatistikler vererek detaylıca ele aldık. Siz de görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir