Tamamliyo Blog

Embedded Insurance Nedir?

Paylaş

Embedded insurance, müşterilerinizin en çok sigortaya ihtiyaç duydukları yerde ve zamanda, onların satın aldıkları ürünle ilişkili kişiselleştirilmiş sigorta ürünlerini satma sürecine denir. İşte bu noktada, örneğin bir uçak bileti alırken, seyahat sigortası satın alma diyaloğu kaçınılmaz hale geliyor.

Dijital embedded insurance, müşterilere kendileri için önemli olan ürün ve hizmetlerle birlikte sigorta satın alma imkanı verir.  Müşteriler herhangi bir ürün veya hizmeti satın almak istediklerinde, sigortacılar müşterilerine “yalnızca” sigorta satmazlar.

Ayrıca müşteriler ödeme yaptığında, sigortacılar sahip oldukları ürünlerinin reklamını ödeme aşamalarında yapma şansına sahip olurlar. Örneğin, müşteriler uçak bileti , otobüs bileti alırken yada bir vize başvurusu yaparken.

Bu şekilde sigorta şirketleri, insanların günlük zihniyetinin bir parçası haline gelerek yeni ve daha çekici sigorta ürünleriyle yeni müşteri gruplarına farklı yollarla ulaşabilir.

Hedef Müşteri Grubunun Dijital Davranışı

Embedded insurance yeni bir kavram değildir. Örneğin, banka sigortacılığı, Fransa’da benimsenmeye başladığı 1980’lerden beri var olmuştur. Banka sigortacılığı, bir sigorta şirketi ile bir banka arasında, sigorta şirketinin ürünlerini bankalardaki satış acenteleri aracılığıyla bankanın müşterilerine satmasına izin veren bir anlaşmadır.

Embedded insurance, her iki şirket için de karlıdır. Bankalar, sigorta ürünleri satarak daha fazla gelir elde eder. Sigorta şirketleri daha fazla satış elemanı istihdam etmeden müşteri tabanlarını genişletme şansına sahiptir. Böylece, satış maliyetlerini düşürürler. Son olarak, her iki şirket de daha yüksek müşteri memnuniyetinin ve daha iyi müşteri tutmanın keyfini çıkarır.

Embedded insurance, şimdiye kadar dağıtım ortaklarının sigorta şirketleri ile öncülük ettiği alışverişlerde analog satış süreçlerine dayanıyordu. Bugün embedded insurance, dijital müşteri davranışları nedeniyle yüksek hızlı biçimde şekil değiştirmektedir.

Tüketicilere ürün veya hizmet sunan firmalar günümüzde en çok dijital satış kanallarını kullanmaktadır. Bu nedenle, embedded insurance modelinin dijitalleştirilmesi gerekir. Bu durum, çevrimiçi satın alma işlemlerin bir parçası olarak e-ticaret platformları aracılığıyla, uygulamalara ve bağımsız web sitelerine yerleştirilmiş bir biçimde, hatta satış noktalarında bile sigorta sunmak anlamına gelir.

Embedded ınsurance nedIr ?
Embedded ınsurance nedIr ?

Embedded Insurance Çeşitleri Nelerdir?

tamamliyo.com’da üç yerleşik strateji belirledik:

  1. Related embedding,
  2. Linked embedding,
  3. Bundled embedding.

Bundled ve linked embedded insurance, sektörde uzun yıllardır kullanılmaktadır. Örneğin, Amazon’dan bir buzdolabı satın aldığınızda veya finansmanlı bir araba aldığınızda, servis ve sigorta tek bir fiyata dahildir.

Bununla beraber, related embedded insurance, oyunun kurallarını değiştirir. Embedded insurance modelinin bu çeşidi üniversitedeki yeni havalı çocuk gibidir. İşte bu eksik olan kısımdır. Başarıya giden yol ve geleceği olan bir iş. Bu… Evet, siz anladınız 🙂

Konudan bahsederken, üç modeli ayrı ayrı açıklayalım:

Related Embedding

Related embedding, iş ortağının kendi dijital evrenindeki herhangi bir dijital alanda müşterisine sigorta sunması olarak tanımlanır. Bu model doğrultusunda sigorta, temel üründen sigortaya köprü kuran ilgili bir değerin olduğu dijital bir yerleşim biçimi elde edebilir. Ancak, iş ortağı ve müşteri arasındaki işleme bağlı değildir.

Örnek vermek gerekirse; bir araba satıcısı, en iyi arabayı bulma konusunda tavsiyelerle dolu bir blog gönderisi hazırlar. Oluşturulan blog yazısı, müşteriyi reklam ile buluşturan sigorta satış yolculuğunun bir adımıdır.

Related embedding, sigorta satmak ve mevcut web sayfaları üzerinden gelir elde etmek isteyen dağıtım ortakları için doyumsuz bir inceliktir.

Bunun nedeni, müşteri yaşam boyu değerinin uzaması ve komisyon gelirine eşit olan sigorta modeli sunarak katma değeri görebilmeleridir.

Ek olarak; dağıtım ortakları, dijital evrenlerini bir reklam sirkine dönüştürmeden ve eş zamanlı olarak müşteri sadakatini artırarak bundan kazanç sağlayabilirler.

Linked Embedding

Linked embedding, iş ortağının satış noktasını bir sigorta satış kanalına dönüştürmekle ilgilidir. Bu model, son müşterinin, ortağınızın satış akışına bir eklenti olarak sigorta ürünüyle etkileşimde bulunduğu anlamına gelir. Linked embedding modeline bir örnek olarak, bir televizyon ya da akıllı telefon alırken ödeme aşamasında bu ürün ile ilgili size sigorta ürününün teklif edilmesidir.

Linked embedding, satın almak için olan karar sürecini kısaltır çünkü müşteri yolculuğu, müşterinin gerçek ihtiyaçlarıyla ilgili kolay ve iyi bir karar vermesine yardımcı olur: Televizyon veya akıllı telefon.

Müşteri yolculuğu, ürünün kendisinden daha fazlasını oluşturduğu için müşteriye katma değer sunar. Başka bir deyişle; müşteri, sihirli bir halıyı uçuruyormuş gibi hissettiren bir müşteri yolculuğuna gönderilir.

Bundled Embedding

Bundled embedding modelini seçtiğiniz takdirde, müşterilerinizi ortağınız ile 1:1 yöntemi eşliğinde etkin bir şekilde paylaşıyorsunuz demektir. Bu durumda sigorta paketi, iş ortağınızın ürün veya hizmetiyle birlikte paketlendiğinden -veya buna dahil olduğundan- ortağınız bir satış yaptığında sigorta satmış olursunuz. Yani bire bir kazanç sistemi devrede olur.

Bundled embedding modeli, müşterinin tek tıklamayla satın aldığı birden çok hizmetin bir parçasıdır. Dolayısıyla, sigortanızın ürün veya hizmetle alakalı olması ve müşteri tarafından sigorta-ürün içeriğinin ayrılmaz olarak görülmesi önemlidir.

Herhangi bir ürünü veya hizmeti sigortasız satın almanın soğuk bir hamburger  yemek kadar tatsız olduğuna müşterinizi ikna edebilirseniz, doğru yoldasınız demektir.

Bundled embedding; araç finansmanı, araç servisi ve araç sigortasının her şey dahil teklif çeşitlerinde bir araya getirildiği otomotiv endüstrisinde oldukça popülerdir.

Sigorta Sektörünün Dijitalleşmesi

Dijital embedded insurance, sigorta şirketleri için inanılmaz bir öneme sahip olmakla birlikte sigorta hizmeti sunmak isteyen dijital işletmeler için  ( e-ticaret siteleri , mobil uygulamalar )  için de daha önce görülmemiş bir fırsattır. Embedded insurance modelin dijital işletmeler çok fazla efor harcamadan sigorta şirketlerinin ürünlerini satabilirler. Eğer sizde e-ticaret portalınızda yada mobil uygulamaında müşterilerinizin alabileceği sigorta ürünlerini satmak istiyorsanız buradan embedded insurance başvurusu yapabilirsiniz.

Müşterilerinizin olduğu yerde (ve rakiplerinizin olmadığı yerde) olmak istiyorsanız, embedded insurance için veri tabanlı bir dijital çözüme yatırım yapmanın zamanı gelmiş demektir.

Avrupa’da Dijital Olarak Satılan Sigorta

Embedded insurance modeli giderek daha dijital hale geliyor. Dijital olarak satılan sigortanın popülaritesi hakkında bir güncelleme almak istiyorsanız blog sayfamızı takip edebilirsiniz. Burada, size sigortanın geleceği ile ilgili bilgiler veriyoruz.

Başka bir hizmetle birlikte paket olarak sunulanlar da dahil olmak üzere (uçak bileti ile birlikte sunulan seyahat sigortası gibi) kaç kişinin sigorta poliçesi satın aldığını veya yenilediğini web sitemizden görebiliyor olacaksınız.

Embedded Insurance Kârlılığınızın En İyi Arkadaşıdır

Dijital embedded insurance, şirketinizi para kazanma ve/veya para tasarrufu sağlayan bir makineye dönüştürebilir. Sigorta modelinizin, müşteriler için alakalı olduğunda her şeyden önce daha fazla satarsınız, ek olarak çok daha fazla müşteriye ulaştığınız için,  şunları da yapabilirsiniz:

  1. Satış başına maliyetinizi düşürün.
  2. Size satışlarda bütünsel bir büyüme sağlayabilecek ve işinizi büyütebilecek tek dağıtım stratejisi uygulayın.
  3. Elde etme maliyetlerinizi azaltın (Diğer adıyla, edinme maliyeti).

Satış ve Ölçeklenebilirliğe Giden Yolunuzu Bulmak İçin Embedded Insurance Karar Ağacımızı Kullanın

Yukarıdakileri okuduysanız, artık embedded insurance hakkında bir şeyler biliyorsunuzdur. Artık, iş modelini bile satın almaya başladın. Belki kendi işinizde de kullanmak istersiniz. Ama nereden başlayacaksın? Embedded insurance sürecine karar vermek istiyorsanız buradan embedded insurance başvurusu yapabilirsiniz.

Satmak istediğiniz ürünü seçin ve bize mesajınızı bırakın. Yerleşik sigorta stratejinizle başarılı olmak için gereken kararları ve adımları beraber verelim.

Satın Almak ya da Satın Almamak: İnsanlar (Aslında) Nasıl Karar Verir ve Çevrimiçi Sigorta Satın Alır?

Sigorta ürünlerinizi sadece çevrimiçi satıyorsanız, satış rakamlarının artmasını izlerken arkanıza yaslanabilirsiniz, değil mi? Ne yazık ki, bu o kadar basit değil. İnsan zihni tuhaf bir şeydir. Zihin, sistem 1 ve sistem 2 olarak ayrılmıştır.

Sistem 1, zamanın %95’inde zihnimizi ‘kontrol eden’ otomatik pilottur. Hızlı, bilinçsiz ve sezgisel olarak düşünür ve (içgüdüsel) duygu ve alışkanlıklara dayalı kararlar verir.

Sistem 2 pilottur. Akılcı, analitik ve bilinçlidir. Sistem 2, örneğin (evet, tahmin ettiniz) sigorta gibi yeni veya karmaşık görevleri yerine getirmesi gerektiğinde ‘açılır’. Beyin, sistem 2’yi kullanmaktan kaçınmak için her şeyi yapar çünkü zaman ve (zihinsel) enerji harcar.

Potansiyel bir müşterinin sizden sigorta satın almasını istiyorsanız, karar vermelerini kolaylaştıran ve destekleyen bir müşteri yolculuğu oluşturmanız gerekir. Başka bir deyişle, bu müşteri yolculuğu müşterinizim sistem 1’ine hitap etmelidir.

Dijital Müşteri Yolculuğu Tuzağı Nasıl Geçilir?

Size bir iyi bir de kötü haberimiz var. İyi haber şu ki, bir müşteri yolculuğu oluşturmanın birçok doğru yolu mevcuttur. Kötü haber şu ki, bunu yapmanın birçok (!) kusurlu yolu da var. Ve oradaki en büyük tuzaklardan birine düşme riskiniz hayli yüksek. Hey, elçiye ateş etme, mesajı iletenin bir suçu yok.

Farkında olmadan müşteri yolculuklarını dönüştürmeye çalışırken bunu mahveden birçok sigortacı gördüğümüz bir gerçektir. Aslında potansiyel müşterilerinin %50’sini korkutuyorlar. Bu çok korkunç.

Peki, acı gerçekle yüzleşmeye ve bu tuzağa düşüp düşmediğini öğrenmeye hazır mısın?

Vay canına, bu paragrafı sonuna kadar okudun mu? Bu da embedded insurance modeline ne kadar meraklı olduğunuz anlamına gelir. Bu doğruysa,  işiniz için sürekli yakıt almak için aşağıya yorum bırakarak e-posta bültenimize kaydolmalısınız 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir